Blog #4 Aankomst in Roemenië

Buna ziua!

Onze reis naar Roemenië begon op Eindhoven Airport. Nadat we de, soms nét niet te zware, koffers hadden ingecheckt en door de douane waren kon het avontuur echt beginnen. We vlogen van Eindhoven naar Cluj-Napoca, een stad in Transsylvanië, 350 kilometer van onze eindbestemming, Siret, vandaan. De luchthaven van Cluj-Napoca was opvallend klein, je kunt het qua formaat vergelijken met Eindhoven station. Van het gras naast de landingsbaan waren hooibalen gemaakt! Een voordeel was dat de bagage erg snel op de band kwam, we waren het enige vliegtuig dat op dat tijdstip aankwam.

IMG_20190704_184226-01jpeg

Na van de eerste schok te zijn bekomen vertrokken we met een busje richting Siret.
Roemeens wegdek is... Interessant... Stel je belgisch wegdek voor en dan 10 keer erger. Het Roemeense principe lijkt ongeveer als volgt te zijn: Je maakt een keer een weg, dan ligt hij er dus hoef je niks meer te doen. Ook na 15 of 20 jaar niet. Van 'bewaakte spoorwegovergang' hadden ze nog nooit gehoord, al reden we op de doorgaande weg.

Nadat het donker geworden was hebben we in een wegrestaurant gegeten. Daar bleek ons Roemeens na 10 lessen nogal... slecht :). Met hulp van Ruud kwamen we er gelukkig wel uit. Alles is hier echt heel goedkoop. Voor een goede maaltijd in dat wegrestaurant betaalde we ongeveer 18 Lei, zo'n €3,80. Voor veel producten betaal je hier ongeveer evenveel in Lei als je er in Nederland in Euro voor zou betalen. Dat is dus ongeveer 4,7 keer goedkoper.

Rond 2:45 (Roemeense tijd, een uur later dan Nederland) kwamen we aan bij ons verblijf. We werden ontvangen door onze uiterst aardige gastvrouw brândușă (aka. Maxime), die er vanmorgen ook voor zorgde dat er een heerlijk ontbijt in de zon klaar stond.

IMG_20190705_095223jpg

Na rustig te hebben ontbeten lieten Ruud, Lia en Daniel ons Siret en de School zien. We vingen ook voor het eerst een glimp op van de kinderen waar we dit voor doen. Vandaag hadden we een Oriëntatie dag, morgen gaan we echt beginnen.

Dit was het alweer voor onze eerste post!
La revedere!

Team Roemenië